Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за това, че  на 15.03.2023

...
</TD
>Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за това, че  на 15.03.2023
Коментари Харесай

Украинец е хванат в крачка на АМ Тракия

Районна прокуратура-Пловдив следи бързо произвеждане за това, че  на 15.03.2023 година, на автомагистрала " Тракия “, посока към София, на км 151, в землището  на с. Белозем, обл. Пловдив, са подкрепени 14 чужденци – жители на Сирия, незаконно да минават през страната, посредством потребление на моторно транспортно средство  - лек автомобил, марка " Мерцедес “,  ръководен от А.Т., на 23 година, украински жител – закононарушение по член 281 алинея 2 т.1 прочие 1 и т.5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс. 

Днес към 10,00 часа на автомагистрала " Тракия “, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за инспекция лек автомобил /микробус/, марка " Мерцедес Вито “, ръководен от А.Т., на 23 година, украински жител.

Установено е, че в колата пътували 14 чужденци – жители на Сирия, всички мъже. В момента се обяснява дали измежду тях има малолетни. Мигрантите са качени в автомобила от региона на община Чирпан. Те са пътували за София за да преминат в Сърбия.

А.Т. е влезнал в България при започване на месец март 2023 година Автомобилът, който е управлявал е с българска регистрация, само че е бил благосъстоятелност на пребиваващ у нас иракски жител с филантропичен статут. Сирийците са пътували в купето, което е било със свалени седалки. Автомобилът е конфискуван като материално доказателство по досъдебното произвеждане.

По делото са осъществени дейности по следствието - оглед на местопрестъпление, с който е конфискуван лекия автомобил,  разпити на очевидци. А. Т. е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, като следва да му бъде повдигнато обвиняване по горепосочения текст. Извършват се дейни дейности по следствието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР